Rendezvény fotózás árak

Rendezvény fotózás árak – Valóban drága?

A rendezvényfotózás egy kicsit kilóg a sorból olyan tetkinteben, hogy nem egy tényleges terméket kell fotózni, hanem az esemény hangulatát pillanatait megörökíteni. Ehhez szükséges igazán jó érzék. A dokumentalista riport fotózás ezért nehezen árazható be. Többnyire órabéres díjazással fogunk találkozni a piacon. Máshogyan nagyon nem is lehet kikalkulálni a rendezvényfotózás árát. 

A jobb eledhatóság kedvéért a fotósok garantált darab számokat szoktak írni a csomagokba, ezzel számíthatóvá téve az ügyfélszámára a költséget és lehetőséget nyújt egy kicsit az alkudozásra is. 

Rendezvény fotózás sok kategróriát foglal magába. A családi rendezvényektől (esküvő, szalagavató, ballagás) a céges vagy önkormányzati eseményekig. A fesztiválokról készült jó felvételek sokban segíthetik a következő évben rendezett esemény marketing gépezetét. 

Rendezvény fotózás árak – Miért kerül ennyibe?

Mivel egyszerű óra béres számolásról van szó, így jóval kiterjedtebb az árak mozgási tartománya találhatunk fotós 1000 ft/órától egészen 20.000ft ig.

De mi lehet a külömbség közöttük?

A számok alapján drágább fotós feltételezhetően abból él, hogy professzionálisan fotóz, rendezvényeket így felszedett már annyi rutint, hogy garanciát tud vállalni az izgalmas felvételekre. Emelett olyan felszereléssel fog érkezni amivel minden szituációt megtud oldani.

Ezzel szemben a számok szerint olcsóbb fotósnál ezek a feltételek nem biztosak, természetesen van kivétel, aki hobbiként fotózok és szenvedélye a rendezvény fotózás ezért olcsón is elvállalja a fotózást, de ebben az esetben sem szabad elfeledni, hogy a feleszerélése nem biztos, hogy minden alakalom megörökítésére alkalmas lesz. Gondolok itt egy késő esti koncert fotóra egy fesztivál záró eseményénél.

Röviden az árból könnyen lehet követekztetni arra, hogy mit is várhatunk vagy inkább várjunk el a fotóstól. Természetesen a referencia képeit érdemes át tekinteni előtte.

Néze meg parnerünk rendezvény fotóit

Rendezvény fotózás árak – Te mennyit fizetnél érte és mit várnál el érte? 

Írd meg hozzászólásként!

188

7 pontos WEBSHOP

kép ellenőrző cseklista

Ingyen

Töltsd le az ingyenes ebbokot benne

+ 1  ingyenes eszköz képeid tömörítésére