Webshop fotózás árak

Webshop fotózás árak – Valóban drága?

termékfotó : Marketingphoto.hu

Webshoppok elengedhetetlen része a termékfotó, a leírás előtt ez az első olyan elem a honlapon ami megfogja a látogató figyelmét. Így a webshopba szánt termékfotókra is úgy kell tekinteni mint egy befektetés. Azért költök, hogy több bevételem legyen. 

Ha ezt az elgondolást vesszük alapúl úgy tényleg drága egy 1500 Ft-os webshop fotó?

Nyilván péztárca válogatja, meg termék mennyiség. De ez az elköltött 1500 Ft nem más mint megvásárolt figyelem. Jó eséllyel évekig nem cseréli a webshop tulajdonos a termékfotóit. Hiszen mindenk? – Ez egy másik téma lesz később.

Tehát azt az 1500 Ft-to érdemes leosztani annyi évvel ameddig biztosan nem fogjuk lecserélni. Ha ez 5 év akkor évi 300 Ft-ért lett egy olyan termékfotó ami hozz a pénzt a konyhára. A legegyszerűbb megoldás, ha ugyan úgy költség% ként kezeljük a webshop fotóinkat, mint a tonnert a lézernyomtatóba. 

Webshop fotózás árak – Miért kerül ennyibe?

Ahogy a termékfotózás árak cikkben már említettem, egy fotós eszköz parkja simán elérti az 5.000.000 forintot. Ezen eszközök javítási és fent tartási költsége sem kis kiadás, ha valami baj történik. Egy csak fotózásból élő vállalkozónak minden költségével tisztában kell lennie, hogy megfelelően tudja üzemeltetni bussestét. Jó esély van rá hogy a darabonkénti 1500 Ft mögött 1200 Ft költség bújuk meg. Természetesen vannak olyan fotósok akik költségei jóval alacsonyabbak, a szerényebb géppark miatt, vagy, hogy nem kell stúdió üzemeltetés költségével kalkulálniuk.

Igaz egy webshopba szánt fotóhoz nem kell, különleges kiegészítőket használni, ezért is olcsóbb mint egy livestyle fotó.

A Marketingphotó csapatának webshopra szánt fotó elkészítéséért többféle árat készítettek, hogy az ügyfél tudjon dönteni melyikkel jár jobban!

 

Webshop fotózás árak – Mitől webshop fotó egy termékfotó?

 

A mai webshop motorok mint a woocommerce, shopify, stb… vagy az Amazon és Ebay kialakításukból fakadóan 1:1 kép arányú fotókkal szeretnek dolgozni. Ezért ez az elsődleges vágási irány egy webshopra szánt termékfotónál. Általában egyszínű háttérrel többnyire fehér vagy színtelen (körülvágott fotónál). Pont azért, hogy semmi se fonja el a termékről a vásárló figyelmét. Kis méretre optimalizált fotó használata javasolt (max. 50 kb), hogy a webshopot ne lassítsák le a nagy mennyiségű nagy felbontású fotók.

Tehát röviden:

  • Legyen 1:1 vágású a webshop fotó
  • Legyen egyszímú a háttér
  • Legyen kicsi a fájl mérete, de jó a minősége. 
188

7 pontos WEBSHOP

kép ellenőrző cseklista

Ingyen

Töltsd le az ingyenes ebbokot benne

+ 1  ingyenes eszköz képeid tömörítésére