Tárgyfotózás árak

Tárgyfotózás árak – Valóban drága?

A tárgyfotózásra elsősorban érdemes befektetésként tekinteni. Ahogy a vállalkozás elindításakor szükség volt eszközök megvásárlására vagy nyersanyagok beszerzésére, úgy az értékesítéskor is kell költeni az eladást segítő marketing eszközökre. Biztosan hallotta már az “Egy kép többet mond 1000 szónál” mondást. Igazából ennél jobban lesem lehet írni, hogy miért fontosak a jó termék fotók.

Gondolja végéig, hogy mi drágább kifizetni pár száz ezret fotókért, vagy lemaradni a marketing versenyben a konkurenciához képest? Ha papírra veti a fotózás árait és mellé teszi, hogy mennyi terméket szeretne eladni akkor látni fogja, hogy ez a kiadás pont olyan befektetés, mint megfizetni egy marketinges céget az eladási rendszere kialakítására.

Tárgyfotózás árak – Miért kerül ennyibe?

A legtöbb tárgyfotózással foglalkozó fotós cég nem tünteti fel az árait, mivel ez nem egy állandósítható ár. Igazuk is van valamilyen szinten.

De miért van ez így?

Nos, tegyük fel, hogy nem Webshopra szánt fehér hátteres fotókról van szó, hanem konkrét környezet építésére szoruló livestyle fotókra. Ebben az esetben a fotós cégnek be kell fektetni, sok mások által “kacatnak” nevezett dologba. Amikkel életet tudnak vinni a fotóba. Mivel nincs olyan hely, ahonnan ilyen apró kellékeket bérelni lehetne, így súlyos 100,000-reket kell beszerzésre és tárolásra költeni a fotós cégnek. Arról nem is beszélve, hogy általában stylistokkal dolgoznak együtt fotósok egy csapatban, hogy a termékfotó valóban egyedi és érdekes legyen, amivel az ügyfél valóban pénzt tud keresni. A stylist díja sem két fillér.

Arról nem is szólva, hogy a fotós felszerelések közel csillagászati áron vannak, egy objektív 700 – 800 ezer jó magyar forint. A fényképezőgépek is hasonló árcímkével pihennek a boltok polcain. Ezekhez jön hozzá még a stúdió eszközök költsége. Alsó hangon óvatos becsléssel egy profi fotós eszközparkja olyan 5.000.000 Ft környékén van. A képzések amiken a fotós magát képzi is jókora összeget emésztenek fel a büdzséjéből. A vállalkozás üzemeltetés, az asszisztens bére, a fotós megélhetése mind mind hozzá adódik ahhoz az összeghez amit el kell érnie az évben,

Tehát amikor megkeresi őt egy vállalkozó vagy egy cég, hogy neki szüksége van pár képre, akkor a fotós ezen költségek tudatában kalkulál egy árat.

A főpartnerünk viszont kiteszi a tárgyfotózás csomagjainak árát.

188

7 pontos WEBSHOP

kép ellenőrző cseklista

Ingyen

Töltsd le az ingyenes ebbokot benne

+ 1  ingyenes eszköz képeid tömörítésére